Stucwerk, de basis

Wand- of plafondafwerking op basis van stucwerk bestaat uit twee stuclagen: een basis stuclaag en de afwerking. Als basislaag wordt er stucwerk aangebracht. Hoe dit wordt aangebracht hangt af van de gewenste afwerking.

Sausklaar stucwerk

Als u ervoor kiest om uw wanden te (laten) verven/sausen, dan kunt u kiezen voor sausklaar stucwerk. De wand of het plafond wordt dan spiegelglad gestukt, zonder oneffenheden, zodat schilderen daarna direct mogelijk is.

Behangklaar stucwerk

Naast sausklaar stucwerk kunt u het stucwerk ook behangklaar laten aanbrengen. De wanden worden dan ook glad afgewerkt, echter niet zo glad als bij sausklaar stucwerk.

Overige wand- en plafondafwerking

De basislaag kan ook worden afgewerkt door middel van sierpleister, fijnschuurwerk, spackspuitwerk, gladpleisterwerk, leemfinish of betonlook.

Soorten basis stuclaag

De basislaag kan zowel gipsstucwerk, cementgebonden stucwerk als leemstucwerk zijn.

Gipsstucwerk als basis voor uw stucwerk
Gipsstucwerk is geschikt voor veel (eind)afwerkingen voor uw binnenwanden. De voordelen van gips:

  • Vochtregulerend
  • Brandvertragend
  • Milieuvriendelijk
  • Toepasbaar op vele ondergronden

Cementgebonden stucwerk als basis voor uw stucwerk

Cementgebonden stucwerk is geschikt voor het afwerken van uw wanden, zowel binnen als buiten. Het is met name geschikt voor achter tegelwerk, voor in stallen en in vochtige ruimtes.

Leemstucwerk als basis voor uw stucwerk

Leemstucwerk is geschikt voor uw binnenwanden. Doordat leemstuc vochtregulerend is en het nagalmen verkort, heeft deze basis stuclaag een positief effect op het leefklimaat van uw woon- en werkruimte. Leemstucwerk kan als eindafwerking worden aangebracht of als basislaag gebruikt worden voor een leemfinisch afwerking. Leem is zeer geschikt voor wandverwarming.

Vraag vrijblijvend een offerte aan