Gevelisolatie – Jager Afbouw Gevelisolatie – Jager Afbouw

Gevelisolatie

Gevelisolatie

gevelisolatie bevestigen

Gevelisolatie is een uitstekende oplossing om een huis te verduurzamen, vooral wanneer er geen spouwmuur aanwezig is of wanneer deze te dun is voor spouwmuurisolatie. Met deze methode wordt er isolatiemateriaal aan de buitenkant van de buitenmuur aangebracht.Vervolgens wordt het materiaal afgewerkt met stucwerk of steenstrips. Door het isoleren van de buitenmuren kunt u aanzienlijke energiebesparingen realiseren en tegelijkertijd het comfort verhogen.

Verduurzaam uw woning

Voordelen van gevelisolatie

 • Energiebesparing: Door het aanbrengen van isolatie aan de buitenzijde van de gevel wordt warmteverlies aanzienlijk gereduceerd. Dit leidt tot lagere stookkosten, aangezien de verwarming minder hard hoeft te werken om uw woning warm te houden.
 • Comfortverbetering: Een goed geïsoleerde gevel helpt niet alleen in de winter om de warmte binnen te houden, maar zorgt er ook voor dat het binnen koeler blijft tijdens hete zomerdagen. Dit verhoogt het wooncomfort aanzienlijk.
 • Milieubijdrage: Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot. Door te kiezen voor gevelisolatie draagt u bij aan een duurzamere wereld.
 • Waardevermeerdering van uw woning: Een goed geïsoleerde woning heeft een hogere energielabel, wat leidt tot een waardevermeerdering. Dit maakt uw huis aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Daarnaast geeft een strak gestucte gevel of gevelisolatie uw woning een mooie uitstraling. Om dit te realiseren, maken we o.a. gebruik van Sto gevelisolatie systemen. De gevelisolatie kan worden afgewerkt in de door u gewenste kleur of structuur. Gevelisolatie is ook uitvoerbaar in traditioneel vakwerkmotief.

gevelisolatie buitengevel
sto gevelisolatiesysteem

Opbouw StoTherm:
1: verlijming, 2: isolatie, 3: wapeningsmortel
4: wapeningsweefsel, 5: wapeningsmortel, 6: gevelafwerking

gevelisolatiemateriaal

Bijkomende kosten bij bestaande woningen

Het isoleren van een bestaande woning brengt, naast de directe kosten voor het aanbrengen van de isolatie, vaak bijkomende kosten met zich mee. Deze kosten zijn gerelateerd aan noodzakelijke bouwkundige aanpassingen om de isolatie correct en effectief te kunnen aanbrengen. Denk hierbij aan:

 • Aanpassingen aan het dak en de fundering: Afhankelijk van de dikte van de isolatie kan het nodig zijn om het dakoverstek te vergroten of aanpassingen te maken aan de fundering.
 • Vervanging van kozijnen en deuren: Om een naadloze aansluiting met de nieuwe gevelisolatie te waarborgen, kan het nodig zijn om kozijnen en deuren te vervangen of aan te passen.
 • Aanpassingen aan regenwaterafvoer en ventilatie: De positie van de gevel verandert door de toevoeging van isolatiemateriaal, wat aanpassingen aan de regenwaterafvoer en ventilatiesystemen noodzakelijk kan maken.

Investeren in gevelisolatie

Gevelisolatie is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van uw woning te verhogen, uw wooncomfort te verbeteren, en een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Hoewel de initiële investering en bijkomende kosten voor bestaande woningen aanzienlijk kunnen zijn, levert het op de lange termijn zowel financiële als ecologische voordelen op. Als stukadoor adviseren wij u graag over de mogelijkheden en helpen wij u bij het realiseren van een succesvol isolatieproject.

energiebesparing door gevelisolatie
 • Vakmanschap
 • Persoonlijke begeleiding
 • Snelle levering
 • Flexibele planning
Jager Afbouw is specialist in gevelisolatie

Wie is Jager Afbouw?

Jager Afbouw is een vertrouwd familiebedrijf met een lange geschiedenis van meer dan 90 jaar en gespecialiseerd in gevelisolatie. De vakmensen van Jager Afbouw staan klaar om u te adviseren over gevelisolatie.

Jager Afbouw, lid van de Vereniging NOA, Stichting Afbouwkeur en is een SKG-IKOB gecertificeerd vakbedrijf. Wij kunnen u volledig ontzorgen bij nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Dankzij onze uitgebreide ervaring en onze ruim 35 vakmensen kunnen we uw specifieke wensen omzetten in een transparante offerte en deze vervolgens professioneel uitvoeren. Daarnaast bieden we persoonlijke begeleiding, snelle service, flexibele planning en vooral hoogwaardige kwaliteit.