Basis stuclaag – Jager Afbouw Basis stuclaag – Jager Afbouw

Basis stuclaag

Basis stuclaag

basis stuclaag

Stucwerk, de basis

Wand- of plafondafwerking op basis van stucwerk bestaat meestal uit twee stuclagen: een basis stuclaag en de afwerking. Als basislaag worden de wanden en plafonds uitgevlakt. Hoe dit wordt aangebracht hangt af van de gewenste afwerking.

We maken bij stucwerk onderscheid in de volgende afwerkingen:

 • Behangklaar stucwerk: Wij kunnen het stucwerk behangklaar aanbrengen. Hierbij worden de wanden glad afgewerkt, zij het niet zo glad als bij sausklaar stucwerk.
 • Sausklaar stucwerk: Als u besluit om uw wanden te laten verven of sausen, dan is sausklaar stucwerk een optie. Hierbij wordt de wand of het plafond glad gestuct, zodat moeiteloos verven of sausen mogelijk is. Houdt er wel rekening mee dat er mogelijk nog minimale aanpassingen nodig zijn na droging van het stucwerk.
 • Tegelklaar stucwerk: Bij tegelwerk is het vaak nodig om de wanden te egaliseren, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen.
 • Overige wand- en plafondafwerking: De basislaag, vaak behangklaar kan ook worden afgewerkt door middel van sierpleister, fijnschuurwerk, spackspuitwerk, gladpleisterwerk, leemfinish of betonlook.
stucwerk glad
binnenstuc glad

Soorten basis stuclaag

De basislaag kan zowel gipsstucwerk, cementgebonden stucwerk als leemstucwerk zijn.

Gipsstucwerk als basis voor uw stucwerk

Gipsstucwerk is geschikt voor veel (eind)afwerkingen voor uw binnenwanden. De voordelen van gips:

 • Vochtregulerend
 • Brandvertragend
 • Milieuvriendelijk
 • Toepasbaar op vele ondergronden

Cementgebonden stucwerk als basis voor uw stucwerk

Cementgebonden stucwerk is geschikt voor zowel binnen- als buitenwandafwerkingen, vooral achter tegelwerk, in stallen en vochtige ruimtes. Het biedt duurzaamheid, sterkte en waterbestendigheid, waardoor het ideaal is voor verschillende projecten. Het vormt een solide basis voor diverse afwerkingen en coatings, en kan worden toegepast op verschillende ondergronden.

cementgebonden stucwerk
leemstucwerk

Leemstucwerk als basis voor uw stucwerk

Leemstucwerk is ideaal voor binnenwanden vanwege zijn vochtregulerende eigenschappen en geluidsabsorberende kwaliteiten, wat bijdraagt aan een comfortabel en gezond binnenklimaat. Het kan zowel als eindafwerking dienen voor een warme en authentieke uitstraling en als basislaag voor verdere afwerking met bijvoorbeeld leemfinish. Leemstuc is natuurlijk, milieuvriendelijk en geschikt voor wandverwarmingssystemen vanwege zijn warmtegeleidende eigenschappen. Kortom, leemstucwerk biedt een veelzijdige en functionele oplossing voor binnenwanden met voordelen zoals vochtregulatie, geluidsisolatie, esthetiek en functionaliteit.

 • Vakmanschap
 • Persoonlijke begeleiding
 • Snelle levering
 • Flexibele planning
Jager Afbouw stucwerk

Informatie over stucwerk?

Wilt u meer weten over stucwerk en welke basislaag het beste bij u past? De vakmensen van Jager Afbouw staan klaar om u te adviseren.

Jager Afbouw, lid van de Vereniging NOA, Stichting Afbouwkeur en is een SKG-IKOB gecertificeerd vakbedrijf. Wij kunnen u volledig ontzorgen bij nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Dankzij onze uitgebreide ervaring en onze ruim 35 vakmensen kunnen we uw specifieke wensen omzetten in een transparante offerte en deze vervolgens professioneel uitvoeren. Daarnaast bieden we persoonlijke begeleiding, snelle service, flexibele planning en vooral hoogwaardige kwaliteit.